GentRevisited

affiche2013
 
Skip Navigation LinksHOME : 19/Emil Fonfoneata
Skip Navigation Links
HOME
DEELNEMERS
1/Francis Maere Fine Arts Gallery
2/D en Art Galerie
3/Heyvaert Monique
4/Arts Antiques Invest
5/Galerie Lingier-Leviart
6/Coppens-Joos
7/Jan Muller Antiques
8/Down to Art
9/Cecilia Jaime Gallery
10/Jan Parret
11/Cargo Licht-zinnig
12/Het Tijdreisbureau
13/Henry's Curiosa Henry Verhaeghe
14/Baudeloo
15/EbbenGoud
16/Frederic Rozier Galerie Design7
17/Galerie St-John
18/VLASK Galerie
19/Emil Fonfoneata
Mededelingen-Informations
ROUTEPLAN-PLAN DU CIRCUIT
PARTNERSHIP LINKS
  Stad Gent pakhuis
Voor alle vragen en info
affiche2016
affiche2013
affiche2013
affiche2013

affiche2010
affiche2010
affiche2010
Emil Fonfoneata & Caroline
Belfortstraat 27
9000 Gent
Op nauwelijks 50 meter van het stadhuis van Gent, de prachtige geboortestad van Karel de Vijfde, vindt u een antiekzaak die een eindje omlopen méér dan waard is.

Het gebouw, dat de hoek van de straat inneemt, is opgetrokken in lichtgele baksteen en dateert uit de Art Nouveau periode. Het huis werd gebouwd in 1907 door de talentvolle architekt H.V. Vaerwyck, onder wiens leiding ook het Gentse Belfort, nog geen 100 meter verderop, gebouwd werd.

In de prachtige, heel mooi aangeklede, vitrines kunt u zilverwerk bewonderen uit verschillende landen, daterend tussen de XVIIe en XIXe eeuw, hoewel er toch een voorkeur is voor zilverwerk afkomstig uit onze contreien. U ontdekt al vlug een regel die vooropstaat: de kwaliteit van de vaak prestigieuze stukken die uitgestald zijn!

Emil haalde zijn diploma aan de Antiekschool van Gent, waaraan hij trouwens sinds 2003 verbonden is als leraar zilverwerk. Hij houdt ervan zijn ervaring te delen met amateur-liefhebbers en helpt steevast, zonder aarzelen, om het even welke klant bij het vergaren van informatie en nadere details over een mooi stuk zilver dat hem getoond wordt, ook al wordt het hem niet te koop aangeboden.

Emil en Caroline aarzelen ook niet om Art Nouveau of Art Déco zilverwerk aan te kopen, als het maar van onberispelijke kwaliteit is, ook al heeft het geen prestigieus zilvermerk. Maar hun absolute regel bij aankoop is: LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT!
Emil is expert bij ARGVS voor oud en modern zilverwerk. U vindt hem ook op de antiekmarkt op de Zavel te Brussel, waar hij tijdens de weekenden een stand houdt. De winkel in Gent is open op weekdagen, maar gesloten in het weekend. De winkeldeuren gaan evenwel steeds voor u open op afspraak, na een simpel telefoontje.
Het echtpaar Fonfoneata, , doet niet alleen expertise voor particulieren, maar handelt ook als tussenpersoon. Ze beperken zich dus niet enkel tot activiteiten van aan- en verkoop.

Emil neemt verder ook deel aan bepaalde beurzen, zoals de beurs van Sterckshof te Antwerpen. Hij is eveneens medestichter en lid van de Silver Society of Belgium. Bij hem kunt u ook kleine vitrinestukken vinden die liefhebbers van zilverwerk ten sterkste appreciëren.

La galerie de Emil et Caroline se trouve dans une belle maison Art Nouveau(1907) à deux pas de l'Hôtel de Ville de Gand. Ils se sont spécialisés dans l'argenterie du 17è au 19è siècle. Ils n'achètent que des coups de coeur.
Emil est diplômé de l' Ecole des Antiquaires de Gand où il enseigne l'argenterie depuis 2003. Il est expert chez ARGUS et cofondateur du Silver Society of Belgium.. Sa passion, c'est communiquer sa connaissance aux amateurs d'art. Vous pouvez le rencontrer au sablon à Bruxelles où il participe tous les week-ends au marché d'antiquités. Habituellement la galerie à Gand n'est ouverte que durant la semaine et sur rendez-vous.
Emil et Caroline font aussi du courtage et de l'expertise.


- Christopher Dresser,
   jug with beakers,
   stamped H & H 2457
- copper and silver plate,
   Ca. 1880 
- Louis Wolfers Père et Fils,
 japanese inspiration silver tea set
design of Philippe Wolfers, Brussels
Ca.1869 – 1892- Bronze bust
designed by Isidore de Rudder for Philippe Wolfers
- 1893.
Cast in the atelier Louis Wolfers et fils,
Brussels


- Silver coffee and tea set from Delheid,
  Brussels 
  Ca.1942Brigitte De Vuyst,
Aquarel

Tel: 0476 80 87 23
www.fonfoneata.com
emil.fonfoneata@telenet.be
Emil Fonfoneata & Caroline Thomas
Belfortstraat 27
9000 Gent
Tel.: +32 (0)9 224 12 92    Fax:+32 (0)9 224 12 92

Open:  MA-VR: 14u -18u